Ajankohtaista

Kasvihuonetuotteiden ilmastovaikutukset

Kasvihuoneala selvitti ensimmäisenä toimialana Suomessa keskeisten kasvihuonetuotteiden hiilijalanjäljen vuonna 2013. Tutkimus uusittiin kasvihuonevihannesten osalta vuonna 2019.

Energiankäyttö kasvihuoneissa

Kasvihuoneviljelyssä pyritään aina tuotantopanosten mahdollisimman tehokkaaseen ja tarkkaan hyödyntämiseen, oli kyse sitten lämmöstä, valosta, ravinteista tai vedestä.

Tutustu yrtteihin monipuoliseen valikoimaan

Kotimaisten yrttien valikoima on laaja. Tuoreita yrttejä voi käyttää ruokaan kuin ruokaan. Tutustu koko valikoimaan.

Turvalliset ja terveelliset tuotteet

Suomalaiset kasvihuoneviljelijät noudattavat tarkasti viranomaisten määrittämiä ehtoja kaikessa toiminnassaan. Useimmat puutarhayritykset kuuluvat jonkin laatujärjestelmän piiriin, jossa arvioidaan tuotantoa tiettyjen tuoteturvallisuuteenkin liittyen kriteerien osalta.

Sukupolvelta toiselle

Keskiverto suomalainen kasvihuoneyritys on pieni tai keskisuuri yritys, jonka viljelypinta-ala on noin 3 400 neliömetriä ja joka työllistää yrittäjäperheen.

Jopa kymmenessä minuutissa kauppaan

Suomalaisten vihannesten kuljetusmatkat pysyvät lyhyinä: matka tilalta kauppaan saattaa hurahtaa jopa alle kymmenessä minuutissa.

Jäljitettävyys takaa turvallisuuden

Kotimaiset kurkut, tomaatit, paprikat sekä salaatit ja yrtit ovat kaikki jäljitettävissä puutarhalle saakka.

Salaattia kolmessa sukupolvessa

Pöydän ääressä istuu kolme sukupolvea. Ikäeroa nuorimman ja vanhimman perheenjäsenen välillä on 55 vuotta, mutta kaikkien sormet ovat yhtä lailla mullassa.

Monipuoliset erikoistomaatit

Erikoistomaattien erilaiset muodot, maut, värit ja käyttöominaisuudet viehättävät, ja niiden avulla haetaan myös vaihtelua perinteisiin ruoanlaittotapoihin ja resepteihin.