Reseptit
Kurkkukipot
Täytetyt kurkkukipot sopivat kesänaposteluun.
Voit korvata reseptin lohen vaikkapa kylmäsavuporolla. Vaihda silloin tilli persiljaan tai lipstikkaan.
Kurkkukipot 10-12 annospalaa
2 kotimaista kurkkua
200 g yrttituorejuustoa
1⁄2-1 pieni punasipuli
savustettua lohta
limepippuria tai sitruunapippuria
1⁄2 ruukkua tilliä
Leikkaa molemmista kurkuista palat päistä ja leikkaa molemmat kurkut 5-6 osaan. Koverra keskeltä pienellä lusikalla keskustaa hieman pois.
Laita yrttituorejuusto kulhoon ja hienonna sekaan punasipulia.
Lisää lohi, lime- tai sitruunapippuri ja hienonnettua tilliä. Laita seos pursottimeen ja pursota täyte koverrettujen kurkkujen sisään.