Aamupala on päivän tärkein ateria – viisi reseptivinkkiä

Alkukevättä voi piristää kokeilemalla erilaisia aamupaloja! Viikonloppuisin aamulla on enemmän aikaa kokkailuihin, mutta myös normaalien arkiaamujen aterioihin voi hakea vaihtelua pienillä asioilla! Tallenna nämä helpot ja herkulliset aamupalavinkit loppuvuodelle:

Tomaatti-pinaattifrittata

Uunissa valmistettu munakas kruunataan kotimaisilla pikkutomaateilla ja ravinteikkaalla babypinaatilla. Makuihin ja rakenteeseen saa vaihtelua kokeilemalla erilaisia tomaatteja ja silppuamalla mukaan myös esimerkiksi yrttiruukun jämät.

Basilikavohvelit

Omalle viikonloppubrunssille on ihana paistaa vohveleita! Nämä maukkaat suolaiset vohvelit saavat makunsa basilikasta ja kesäkurpitsasta ja niiden seuraksi sopii monenlaiset täytteet. Tarkista jääkaapin sisältö edellisenä iltana ja testaa ainakin erilaisia salaatteja, kasviksia ja fetajuustoa!

Vihersmoothiebowlit

Päivän voi käynnistää kevyen raikkaasti vihersmoothiekulhoilla! Näihin bowleihin uppoaa reilusti salaattia. Ne saavat vihreää väriä myös kurkusta, täyteläisyyttä banaanista ja näyttävyyttä pinnalle ripotelluista marjoista.

Kasvispannukakku

Pannukakun ei tarvitse olla vain makea herkku, vaan siihen saa makua ja väriä kotimaisista vihanneksista. Erilaiset tomaatit tuovat tähän pannukakkuun mehevyyttä, pinaatti ja yrtit makua ja vihreää voimaa.

Caprese-salaatti

Yksinkertaisen hyvä salaatti syntyy tomaatista, mozzarellasta ja basilikasta. Tämä salaatti toimii täyttävänä aamiaisena, kun sen yhdistää tuoreen leivän kanssa. Valmista salaatti ensin ja keittele kahvi tai ota aamusuihku rauhassa sen jälkeen – salaatin maut nimittäin oikein tiivistyvät, kun se saa tekeytyä hetken ennen nauttimista!