Htipiti
Noin 2 dl
35 min
Hyvin helppo
Ainekset
2 kotimaista suippopaprikaa
0,5 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
70 g fetajuustoa, murennettuna
1 tl cayennepippuria
mustapippuria
suolaa
Ohje
- Kuumenna uunia 250-asteiseksi. Paahda paprikoita uunin ylätasolla, grillivastusten alla noin 15 min kääntäen niitä puolivälissä.
- Kun paprikat ovat tummuneet, peitä ne kulholla, jotta niiden kuoret myöhemmin irtoaisivat helpommin. Kuori paprikat ja poista niiden siemenkodat.
- Siirrä paprikat kulhoon yhdessä oliiivöljyn kanssa ja soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla. Lisää sitten feta, cayennepippuri ja mustapippuri ja sekoita huolellisesti haarukalla. Murskaa fetaa haarukan avulla.
- Mausta htipiti lopuksi tarpeen mukaan suolalla.
Videon ja reseptin on tuottanut Tastery Foods.
Htipiti
Cirka 2 dl
35 min
Väldigt lätt
Ingredienser
2 spetspaprikor
0,5 dl extra jungfruolivolja
70 g fetaost, krossad
1 tsk cayennepeppar
svartpeppar
salt
Recept
1. Förvärm ugnen till 250 grader. Rosta paprikorna längst upp i ugnen under grillelementen i ca 15 minuter, vänd halvvägs.
2. När paprikorna har mörknat, täck dem med en skål så att skalen lättare lossnar senare. Skala paprikorna och ta bort frökapslarna.
3. Lägg paprikorna i en skål tillsammans med olivoljan och mixa med en stavmixer eller gaffel. Tillsätt sedan fetaost, cayennepeppar och svartpeppar och blanda noggrant med en gaffel. Krossa fetaosten med en gaffel.
4. Avsluta med att krydda din htipiti med salt efter egen smak.
Video är gjord av Tastery Foods.