Itämainen kurkkurelissi
Virkistävä grilliruoan lisuke valmistuu näppärästi muutamassa minuutissa. Tarjoa myös kesäjuhlissa suolaisten ruokien lisukkeena.
1 porkkana
1 kurkku
1 punasipuli
1 punainen chilipaprika
muutama oksa vahvaa minttua
1 dl omenaviinietikkaa
2 dl sokeria
1 dl vettä
Kuori porkkana. Leikkaa porkkana ja kurkku ohuiksi vinoviipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Leikkaa chilipaprika renkaiksi. Älä poista siemeniä. Laita ainekset puhtaaseen lasipurkkiin. Lisää vahva minttu.
Mittaa omenaviinietikka, sokeri ja vesi kasariin. Anna kiehua, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä liemi ja kaada muiden ainesten joukkoon lasipurkkiin. Kääntele purkkia, jotta liemi sekoittuu tasaisesti. Tarjoile valmistuspäivänä, esimerkiksi grilliruoan lisukkeeena.