Reseptit
Mansikka-kvinoasalaatti
Kvinoasta saa kivan lisän kesäpöytään ja siitä saa helposti ruokaisan salaatin. Tässä versiossa kvinoa saa ihanaa kesäistä makua mansikoista, mintusta ja basilikasta ja salaatin viimeistelee maukas yrttiöljy!
4-6 hengelle
2 dl kvinoaa
4 dl vettä
1 kurkku
½ l mansikoita
reilusti mintunlehtiä
reilusti basilikanlehtiä
100 grammaa fetajuustoa
paahdettuja pinjansiemeniä (tai muita siemeniä)
Yrttiöljy:
reilu kourallinen basilikanlehtiä
reilu kourallinen mintunlehtiä
1 dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
1 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
- Huuhtele kvinoa huolellisesti kuumalla vedellä. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kvinoa kiehuvaan veteen. Keitä noin 15 minuuttia matalalla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Anna kvinoan jäähtyä hetki ja valmista sillä aikaa yrttiöljy.
- Pilko yrtit hienoksi ja sekoita kaikki yrttiöljyn ainekset pienessä kulhossa. Lisää öljy jäähtyneen kvinoan joukkoon ja sekoita hyvin.
- Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Poista mansikoista kannat ja pilko ne pieniksi paloiksi. Lisää pilkotut kurkut, mansikat sekä reilusti yrttejä kvinoan joukkoon ja sekoita varovasti. Murusta fetajuusto salaatin päälle ja viimeistele paahdetuilla siemenillä. Tarjoa ja nauti!