Reseptit
Marinoidut grillikasvikset
Jos haluat sienistä ja grillikasviksista erityisen mehukkaita, ne kannattaa marinoida vasta grillauksen jälkeen. Voit testata vartaissa vaaleita ja ruskeita herkkusieniä, sekä myös muita kasviksia!
lisukkeena 4 hengelle
1 rasia sieniä
½ kesäkurpitsa
½ kukkakaali
½ dl basilikaöljyä
Nopea basilikaöljy:
noin 2 dl
1 ruukku kotimaista basilikaa
1/2 sitruunan mehut
noin 2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa & mustapippuria
OHJEET:
- Valmista ensin basilikaöljy. Nypi basilikan lehdet tehosekoittimeen ja lisää sitruunamehu, oliiviöljy sekä suola ja mustapippuri. Sekoita sileäksi öljyksi ja kaada lasipurkkiin tai kannuun.
- Puhdista sienet ja poista kovat kannat. Leikkaa kesäkurpitsa ja kukkakaali lohkoiksi. Pujottele kasvikset vartaisiin ja grillaa keskilämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsyneet ja sienet selvästi ruskistuneet.
- Nosta vartaat grillistä ja poista kasvikset varovasti vartaista. Sekoita kasvikset ja noin ½ desilitraa basilikaöljyä isossa kulhossa ja anna marinoitua vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua. Säilytä loput kastikkeesta esimerkiksi salaattiin tai muihin grillattaviin. Tarjoile ja nauti!