Päivitä reseptikirjasi syksyyn – nappaa tästä 5 tärppiä

Lautaselta löytyy nyt syviä syksyisiä makuja ja runsaasti vihanneksia. Kotimaisten kasvihuonevihannesten satokausi jatkuu ympäri vuoden, mutta valikoimaa on juuri nyt saatavilla hyvin. Lisää näiden viiden reseptin avulla lautasellesi lisää vihanneksia!

 

  1. Pitsakokki ei ole vielä ikinä päässyt näin helpolla. Unohda taikinan vaivaus ja kohotus – taio pitsapohjat kesäkurpitsasta! Kesäkurpitsapitsojen täytteenä maistuvat mehevät tomaatit, ruokaisa juusto sekä tuoreet yrtit.
  2. Kasvismuffinit ovat suloinen tapa aloittaa aamu, ylijääneet voi pakata välipalaksi töihin. Ohjeesta saa muunneltua helposti kaikille sopivan gluteenittoman ja vegaanisen version.
  3. Tomaattinen melanzane onnistuu myös ilman uunia. Samettisen pehmeä munakoisopaistos on illallisen hittiruoka tai herkkulounas viikonloppuun. Se valmistuu helposti ja nopeasti yhdessä pannussa ja jättää kiireettömään viikonloppuun aikaa myös muulle kuin ruuanlaitolle.
  4. Lämmittävä sosekeitto ihastuttaa syksyn metsäretken termarissa tai kateutta aiheuttavana eväänä työpaikan kahvihuoneessa. Tomaattikeiton maut tiivistyvät, kun se saa olla pari päivää jääkaapissa, joten sitä kannattaa keitellä kerralla isompi satsi. Viimeistele itsetehdyin yrttikrutongein.
  5. Kesän jälkeen on lupa vetäytyä sohvalle hyvän elokuvan tai sarjan ääreen. Naposteltavana maistuvat ihanasti uunissa pehmenneet timjamiperunat yrttidipin kera.