Insalata Caprese 2.0
Tässä reseptissä klassikko tomaatti-mozzarella -salaatti pääsee seuraavalle tasolle! Testaa ja ihastu, tämä on tullut jäädäkseen.
2-3 annosta
noin 20 min
helppo
Ainekset
1 burrata-juusto
1 ruukku kotimaista basilikaa
suolaa
3-4 isoa kotimaista tomaattia
sokeria
2 mozzarellaa
laadukasta balsamiviinietikkaa
ekstra-neitsytoliiviöljyä
syötäviä kotimaisia kukkia
Ohje
1. Soseuta burrata ja puolet basilikasta tehosekoittimessa tasaiseksi. Mausta
seos tarvittaessa kevyesti suolalla.
2. Viipaloi tomaatit noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja mausta niistä puolet
hyvin kevyesti sokerilla. Karamellisoi sokeroidut tomaatit kaasupolttimella.
Mausta kaikki tomaattiviipaleet kevyesti oliiviöljyllä ja suolalla.
3. Viipaloi myös mozzarella noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.
4. Annostele basilika-burrataseosta syvien lautasten keskelle ja asettele
tomaatti- ja mozzarellaviipaleet sekä loput basilikan lehdet vuorotellen ja
limittäin kulhon reunan mukaisesti. Viimeistele annos balsamiviinietikalla
ja syötävillä kukilla.
Kuvan ja reseptin on tehnyt Tastery Foods.