Leivitetyt tomaattiviipaleet ja feta-dippikastike
Valmista iltapalaksi, alkupalaksi tai illanistujaisiin meheviä leivitettyjä tomaattiviipaleita. Paista rapeapintaisiksi kuumassa pannussa öljyssä ja tarjoa seuraksi fetajuustolla maustettua dippikastiketta.
2 annosta
- 3 isoa tomaattia
- 1 muna
- 1 dl korppujauhoja
- 1 rkl tacomaustetta
- 1 dl juustoraastetta
- 1 valkosipulinkynsi
- avokado- tai oliiviöljyä paistamiseen
Feta-dippikastike
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2-3 rkl hienonnettua korianteria
- ½ pieni punasipuli
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 5 cm pala kurkkua
- 50 g fetajuustoa
Leikkaa tomaatit tasakokoisiksi viipaleiksi. Riko lautaselle muna ja sekoita toiselle lautaselle korppujauhot, tacomauste, juustoraaste ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele tomaattiviipaleet ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoseoksessa. Paista kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin. Valmista seuraksi fetajuustolla ryyditetty dippikastike. Mittaa maustamaton jogurtti kulhoon. Hienonna joukkoon korianteria ja punasipulia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Raasta pala kurkkua ja purista ylimääräinen neste pois. Lisää kurkkuraaste ja murennettu fetajuusto joukkoon. Tarkista maku. Tarjoa kastike paistettujen tomaattiviipaleiden kanssa.