Reseptit
Mausteinen tomaattiketsuppi
2–3 keskikokoista purkillista
- noin 1 l vettä
- 1 kg tomaatteja
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 dl fariinisokeria
- ½ dl punaviinietikkaa
- pala punaista chiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- muutama oksa timjamia
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
Kiehauta vesi. Tee ristikkäisviilto tomaattien pintaan ja kasta ne reikäkauhalla kiehuvaan veteen. Nosta pois kun kuori alkaa irrota. Kuori tomaatit ja leikkaa lohkoiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää tomaattilohkot, fariinisokeri, punaviinietikka, pala punaista chilipaprikaa ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Riivi joukkoon timjaminlehdet. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Jäähdytä hetki.
Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Jaa ketsuppi purkkeihin ja tarjoa pastan tai lihan seurana. Ketsuppi säilyy jääkaapissa muutaman viikon.