Panzanella
Toscanalainen panzanella syntyy kätevästi kotimaisista kasvihuonevihanneksista. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi grilliruuan kanssa.
4 annosta 15 min
Ainekset
2 siivua maalaisleipää, kuutioituna
1,5 rkl valkoviinietikkaa
1 kotimainen punasipuli, ohueksi viipaloituna
10 kotimaista kirsikkatomaattia, puolitettuna
sormisuolaa
kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,5 kotimainen kurkkua
kotimaista basilikaa
OHJE
1. Laita leipäkuutiot kulhoon yhdessä viinietikan kanssa.
2. Laita sipuliviipaleet kulhoon ja peitä ne vedellä. Näin raaka sipuli maistuu vähemmän terävältä.
3. Sekoita puolitetut tomaatit ja pestyt sipulit etikalla kostutettujen leipäkuutioidenkanssa. Mausta ne suolalla ja rypsiöljyllä.
4. Höylää kurkusta ohuita nauhoja kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Rullaa nauhatrulliksi ja asettele muiden ainesten päälle. Viimeistele salaatti basilikan lehdillä.
Videon ja reseptin on tuottanut Tastery Foods.