Pikkelikurkut/Inlagd gurka
Pikkelikurkut on klassikkolisuke, joka maistuu niin grilliruuan kuin vaikka silakkapihvien kanssa. 😋
Ainekset
2-3 pientä kotimaista avomaankurkkua tai 1 iso kotimainen kurkku
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
6 dl vettä
1 rkl suolaa
2 rkl sinapinsiemeniä
2 kotimaisen tillin oksaa
OHJE:
1. Lisää kaikki liemen ainekset, paitsi noin puolet veden määrästä, kattilaan ja kiehauta seos.
2. Steriloi sillä välin lasipurkit. Lasipurkkeja on hyvä liottaa yön yli kylmässä vedessä ennen niiden steriloimista. Steriloi ne joko kiehuvassa vedessä keittämällä tai kuumentamalla niitä 115-asteisessa uunissa 15 min ajan.
3. Asettele kurkut purkkeihin ja peitä ne liemellä. Kaada lientä aivan purkin suuaukkoon asti, jotta mahdollisimman paljon happea saadaan poistetuksi purkista. Sulje purkit huolellisesti. Kurkut ovat muutaman päivän jälkeen maustuneet kauttaaltaan!
Videon on tuottanut Tastery Foods.
Inlagd gurka
Ingredienser
2–3 små frilandsgurkor eller 1 stor gurka
2 dl ättiksprit
2 dl socker
6 dl vatten
1 msk salt
2 msk senapsfrön
2 dillgrenar
Recept
1. Tillsätt alla buljongredienser, förutom ungefär hälften av vatten, i kastrullen och koka.
2. Sterilisera glasburkarna under tiden. Det är en bra idé att blötlägga glasburkarna över natten i kallt vatten innan du steriliserar dem. Sterilisera dem antingen i kokande vatten eller ställ dem i ugnen på 115 grader i 15 minuter.
3. Lägg gurkorna i burkarna och täck dem med lag. Fyll burken till brädden med lag för att göra dig av med så mycket syre som möjligt. Stäng burkarna omsorgsfullt. Dina smarriga gurkor är klara om några dagar!
Video är gjord av Tastery Foods.