Rapsakka perunasalaatti
Perunasta ja rapeasta kotimaisesta salaatista tulee herkullinen perunasalaatti, joka sopii sellaisenaan syötäväksi tai lisukkeeksi. Yksinkertaiseen reseptiin voi halutessaan lisätä muita kotimaisia kasvihuonevihanneksia kuten tomaattia, kurkkua, paprikaa tai erilaisia salaatteja ja yrttejä.
2-3 annosta
noin 35 min
helppo
Ainekset
Rapeat perunat
300 g kotimaisia keitettyjä perunoita
2 rkl rypsiöljyä
suolaa
kourallinen vehnäjauhoa
Salaatti
0,5 dl crème fraîchea
2 rkl kapriksia
1 cm raastettua piparjuurta
suolaa
kotimaista lempisalaattiasi
halutessasi lisää kotimaisia lempivihanneksiasi
kotimaista lehtipersiljaa
Ohje
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pyörittele perunat öljyssä ja ripauksessa
suolaa ja siirrä uuniin 20 minuutiksi.
2. Sekoita sillä välin keskenään crème fraîche, kaprikset ja piparjuuri. Mausta
kastike suolalla. Siirrä se sitten jääkaappiin maustumaan.
3. 20 minuutin paahtamisen jälkeen ripottele perunoiden päälle
vehnäjauhoa ja sormisuolaa ja sekoita. Liiskaa sitten perunat kevyesti
lastalla ja paahda vielä noin 25-35 min 225-asteisessa uunissa. Varmista,
että perunoiden pinta pysyy öljyisenä. Käännä perunoita puolivälissä
paahtoa.
4. Kun perunat ovat paahtuneet rapeiksi anna niiden jäähtyä lähes
huoneenlämpöisiksi.
5. Sekoita jääkaapissa maustunut crème fraîche-kastike
Kuvan ja reseptin on tehnyt Tastery Foods.