Reseptit
Tomaatti-avokadosalaatti
Valmista muutamasta raaka-aineesta maukas salaatti. Mausteeksi riittää suola, pippuri, sitruunan mehu ja tuoreet yrtit.
2 annosta
- 200 g kotimaisia kirsikka- tai miniluumutomaatteja
- 1 syöntikypsä avokado
- 1 punasipuli
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ sitruunan mehu
- mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa
- ½ punainen chilipaprika
- tuoretta oreganoa, lipstikkaa, lehtipersiljaa tai basilikaa
Puolita tomaatit ja leikkaa avokado kahteen osaan. Poista siemen. Poista hedelmäliha ja leikkaa se kuutioiksi tai viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Laita ainekset kulhoon. Sekoita oliiviöljy, sitruunanmehu, mustapippuria, ripaus suolaa ja hienonnettu chilipaprika keskenään ja valuta ainesten joukkoon. Hienonna vielä makusi mukaan tuoretta oreganoa, lipstikkaa, lehtipersiljaa tai oreganoa ja kääntele salaattiainesten joukkoon.