Reseptit
Tomaattiburgerit
(kahdelle)
- 2 isoa kotimaista pihvitomaattia (tai suurikokoinen klassikkotomaatti)
- 4 burgerisämpylää
- 4–8 juustoviipaletta (esim. cheddar tai Monterey Jack)
- 4 pientä salaatinlehteä
- tuoreita yrttejä (esim. basilikaa)
- itse tehtyä ketsuppia (katso resepti täältä)
- tomaattimajoneesia (katso resepti täältä)
- pikkelöityjä kirsikkatomaatteja (katso resepti täältä)
- kurkkuviipaleita
- suolaa ja pippuria
Huuhtele pihvitomaatit ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Kypsennä tomaattiviipaleet grillissä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lämmitä burgerisämpylät grillissä. Lisää juustoviipaleet pohjien päälle ja anna sulaa.
Kokoa burgeri: Lusikoi pieni määrä tomaattimajoneesia sulaneen juuston päälle. Lisää salaatinlehti ja grillattu pihvitomaattiviipale. Asettele pihvitomaatin päälle pikkelöityjä kirsikkatomaatteja, kurkkuviipaleita ja yrttejä. Pyyhkäise burgerisämpylän kannen sisäpuolelle hieman itse tehtyä ketsuppia ja laita lopuksi kansi paikalleen.
Tarjoile burgerin seurana halutessasi grillattuja kurkkuranskalaisia.