Tomaattisuola/Tomalsalt
Tomaattisuola on helppo tapa lisätä makua ruokiin. Tomaattisuola on täynnä umamia, joka korostaa ja voimistaa ruuan omaa makua. Lisänä tulee herkullinen tomaatin maku. Umami on yksi viidestä perusmausta. Muita ihmisen perusmakuja ovat makea, suolainen, hapan ja karvas.
noin 1 dl
Ainekset
5-6 isoa kotimaista tomaattia
0,5 dl suolaa
OHJE
1. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kuivaa tomaatteja 80-asteisessa uunissa noin 8 tuntia tai kunnes ne ovat täysin kuivia. Jätä uunin luukku raolleen, jotta tomaateista poistuva kosteus pääsee pakenemaan.
2. Kun tomaatit ovat täysin kuivia, siirrä ne tehosekoittimeen tai maustemyllyyn ja jauha jauheeksi. Jos haluat, voit siivilöidä jauheen, jotta vain hienoin jauhe päätyy käyttöön. Siivilään jäävät pienet palat kannattaa jauhaa vielä uudestaan, jottei mitään mene hukkaan!
3.Sekoita tomaattijauhe suolan kanssa ja mausta lempiruokasi umamia uhkuvalla kuivatun tomaatin maulla!
Videon ja reseptin on tuottanut Tastery Foods
Tomalsalt
cirka 1 dl
10 min + 8 h
Väldigt lätt
Ingredienser
5–6 stora tomater
0,5 dl
salt
Recept
1. Skär tomaterna i tunna skivor och sprid dem på en bakplåt täckt med bakpapper. Torka tomaterna i ugnen på 80 grader i cirka 8 timmar eller tills de är helt torra. Låt ugnsluckan vara öppen så att fukten från tomaterna kommer ut.
2. När tomaterna är helt torra, mal dem till pulver i en mixer eller en kryddkvarn. Om du vill kan du sila pulvret så att bara det finaste pulvret används. Det är en bra idé att mala bitarna i silen en gång till för att inget ska gå till spillo!
3. Blanda tomatpulvret med saltet och krydda din favoritmat den starka umamismaken av torkad tomat!
Video är gjord av Tastery Foods.