Reseptit
Gazpacho
6 annosta
- 500 g tomaatteja
- 1 punainen paprika
- 1 keskikokoinen kurkku
- 1 pieni sipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- pala punaista chiliä
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1–2 tl sitruunamehua tai vaaleaa viinietikkaa
- 2 dl tomaattimehua
Huuhtele kasvikset. Poista tomaateista kannat, paprikasta ja chilistä siemenet ja kanta, kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi ja kuullota pari minuuttia ölyssä paistinpannulla. Pilko muut kasvikset ja lisää kaikki ainekset monitoimokoneen kulhoon. Hienonna kasvikset ja kaada lopuksi joukkoon sitruunamehu tai vaalea viinietikka ja tomaattimehu. Viilennä keitto jääkaapissa ja tarjoile hellepäivänä tuoreen leivän kanssa.