Reseptit
Yrttinen savuporo-pastasalaatti
noin 8 annosta
- 1 l vettä
- ½ tl suolaa
- 250 g pastaa
- 100 g savuporoa
- 200 g helmitomaatteja
- 150 g leipäjuustoa
- 1–2 punasipulia
Yrttiöljy:
- ¾ dl–1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 1 ruukku basilikaa
- ½ ruukkua persiljaa
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
Kiehauta suolalla maustettu vesi. Lisää pasta ja keitä, kunnes se on sopivan kypsää. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Hienonna savuporo ja puolita helmitomaatit. Paloittele leipäjuusto ja leikkaa kuoritut punasipulit ohuiksi renkaiksi. Laita ainekset salaattivadille ja sekoita.
Valmista yrttiöljy. Laita öljy, basilika, persilja, ripaus suolaa ja mustapippuria kulhoon. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta lopputulos on kastikemainen. Tarkista maku. Sekoita yrttiöljy salaattiainesten joukkoon. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Vinkki! Valmista herkullinen salaatti vaikkapa juhliin.