Peperonata-leivät/Smörgås med peperonata
4 täytettyä leipää
35 min
Hyvin helppo
Ainekset
1 kotimainen punainen paprika, paloiteltuna
1 kotimainen keltainen paprika, paloiteltuna
1 punasipuli, viipaloituna
2 valkosipulinkynttä, isoina paloina
3 rkl balsamiviinietikkaa
1 dl tomaattimurskaa
kourallinen kotimaisen basilikan lehtiä
suolaa
Tarjoiluun
4 viipaletta suosikkileipääsi
1 valkosipulinkynsi, kuorittuna
ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 kotimainen tomaatti, viipaloituna
sormisuolaa
kovaa kotimaista juustoa
kotimaista basilikaa
Ohje
- Lisää oliiviöljyä kattilaan yhdessä paprikoiden kanssa. Kypsennä paprikoita korkealla keskilämmöllä noin 5 min välillä sekoittaen. Mausta paprikat suolalla paiston alkuvaiheessa.
- Lisää 5 min jälkeen sipuli ja valkosipuli ja jatka kypsennystä noin 3-4 min.
- Lisää sitten balsamiviinietikka ja anna sen haihtua parin minuutin ajan, jonka jälkeen voit lisätä tomaattimurskan ja basilikan lehdet. Hauduta peperonataa keskilämmöllä noin 20 min tai kunnes paprikat ovat hyvin pehmeitä.
- Paahda leipäviipaleet ja hiero niiden pintaan valkosipulia. Rapea leivän pinta toimii ikään kuin raastimena, johon valkosipuli tarttuu helposti. Lorauta leipien pintaan hieman oliiviöljyä ja lisää viipaloidut tomaatit. Mausta tomaatit sormisuolalla. Annostele peperonata sitten tomaattien päälle ja raasta juustoa annoksen päälle. Viimeistele leivät basilikan lehdillä!
Vinkki: Leivistä saa vegaanisen vaihtamalla juuston vegaaniseen. Leivistä saa gluteenittomat vaihtamalla leivät gluteenittomiksi.
Videon ja reseptin on tuottanut Tastery Foods.
Smörgås med peperonata
4 smörgåsar med fyllning
35 min
Väldigt lätt
Ingredienser
1 röd paprika, i bitar
1 gul paprika, i bitar
1 rödlök, skivad
2 vitlöksklyftor, i stora bitar
3 matskedar balsamvinäger
1 dl krossade tomater
en handfull basilikablad
salt
Servering
4 skivor av ditt favoritbröd
1 vitlöksklyfta, skalad
extra jungfruolivolja
1 tomat, skivad
fingersalt
inhemsk hårdost
basilika
Recept
1. Tillsätt olivolja och paprikorna i kastrullen. Låt paprikan koka på medelhög värme i ca 5 minuter, blanda då och då. Krydda paprikan med salt när du börjar koka den.
2. Tillsätt salt och vitlök efter 5 minuter, fortsätt koka i ytterligare ca 3–4 minuter.
3. Tillsätt sedan balsamvinäger och låt den avdunsta i ett par minuter, tillsätt sedan krossad tomat och basilikablad. Låt din peperonata sjuda på medelhög värme i ca 20 minuter, eller tills paprikan är väldigt mjuk.
4. Rosta brödskivorna och massera in vitlök. Den krispiga brödytan fungerar som ett rivjärn där vitlöken fastnar lätt. Tillsätt en gnutta olivolja på brödskivorna och lägg på tomatskivorna. Krydda tomaterna med fingersalt. Tillsätt din färdiga peperonata på tomaterna och garnera med riven ost. Avsluta med basilikablad!
Video är gjord av Tastery Foods.