Reseptit
Kaalipesto
- 150 g savoijinkaalin uloimpia lehtiä (noin 3 kpl)
- 50 g pinjan- tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl tuoreita basilikanlehtiä
- 1 valkosipulinkynsi
- 30 g raastettua pecorino-, parmesaani- tai emmentalijuustoa tai vegaanista parmesaania
- 1,5–2 dl oliiviöljyä
- suolaa, mustapippuria
Leikkaa savoijinkaalinlehdistä paksut keskiruodot pois. Kuumenna lehtiä kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan ja nosta ne valumaan keittöpyyhkeen päälle. Hienonna siemenet tehosekoittimessa. Lisää basilikanlehdet, paloitellut savoijinkaalilehdet, paloiteltu valkosipulinkynsi sekä juustoraaste. Valuta joukkoon öljy ja anna koneen käydä. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.
Tarjoa kaalipesto pastan kastikkeena tai kasvisten mehevöittäjänä tai levitä sitä hiivaleipäviipaleelle. Kaalipesto sopii myös esimerkiksi porsaankyljysten tai porsaanfileen mausteeksi.
Vinkki! Käytä jäljelle jäänyt savoijinkaali esimerkiksi kaalilaatikon valmistamiseen.