Gluteeniton tomaatti-fetapiirakka
Tämä mehevä tomaattipiirakka maistuu läpi vuoden! Piirakkaan saa hauskaa vaihtelua ja kauniin ulkonäön kun siihen valitsee erikokoisia tomaatteja. Piirakka maistuu sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kera.
Vuoan halkaisija: 25 cm
Pohja:
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa (tai tattarijauhoa)
1 dl täysjyväriisijauhoa
2 rkl perunajauhoa
ripaus suolaa
5 rkl öljyä
noin 1 1/2 dl kylmää vettä
Täytteet:
2 kananmunaa
150 g fetajuustoa
2,5 dl (kaura)kermaa
2 rkl hienoksi pilkottua tuoretta oreganoa
suolaa & mustapippuria
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
2 tomaattia
OHJEET:
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mittaa jauhot ja suola isoon kulhoon ja sekoita. Lisää öljy ja vesi muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Taikina saa olla hieman tahmeaa, mutta käsin muovailtavaa. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista 10 minuuttia. Valmistele sillä aikaa täytteet.
2. Riko kananmunat kulhoon. Murenna kulhoon feta ja lisää kaurakerma. Mausta tuoreella oreganolla sekä ripauksella suolaa ja mustapippuria ja sekoita hyvin. Annostele täyte piirakkapohjan päälle.
3. Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi ja levitä ne tasaisesti täytteen päälle. Paista piirakkaa noin 30–35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on saanut hieman kullanruskeaa väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa ja nauti!