Reseptit
Suolaiset kasvismuffinssit
Runsaasti vihanneksia sisäänsä kätkevät muffinssit ovat oiva välipala ja ne maistuvat koko perheelle. Voit kokeilla muffinsseissa rohkeasti muitakin yrttejä!
6–8 muffinssia
2 kananmunaa (tai 2 rkl pellavarouhetta + 6 rkl vettä**)
10 kirsikkatomaattia
2,5 dl raastettua porkkanaa
1 dl raastettua kesäkurpitsaa
3 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
4 rkl oliiviöljyä
1,5 dl kaurajauhoa
3/4–1 dl tattarijauhoa
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
muutama kourallinen mozzarella-juustoraastetta (tai muuta juustoraastetta)
**Muffinsseista saa vegaaniset, kun korvaat kananmunan pellavarouheella ja vedellä sekä juustoraasteen kasvipohjaisella juustoraasteella. Muffinssit ovat myös gluteenittomia, kun käytät gluteenitonta kaurajauhoa.
OHJEET:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Jos käytät kananmunan sijaan pellavarouhetta, sekoita rouhe veteen kulhossa ja anna turvota hetken aikaa.
- Pilko kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi. Sekoita raastetut kasvikset, tomaatit, timjami ja oliiviöljy isossa kulhossa. Lisää kananmunat (tai pellavarouheseos).
- Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää ne sitten muiden ainesten joukkoon. Taikina saa olla varsin tahmeaa, mutta jos se tuntuu liian kostealta, lisää hieman jauhoja.
- Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Paista muffinsseja noin 20–22 minuuttia. Voit kokeilla muffinssien kypsyyttä esimerkiksi cocktail-tikun avulla. Muffinssit ovat kypsiä, kun tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna muffinssien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Valmiit muffinssit säilyvät jääkaapissa noin 2–3 päivää.