Reseptit
Sitruunamelissakakku
Raikas sitruunamelissa sopii loistavasti myös kakkuun! Tämä helppo banaanikakku valmistuu kätevästi yhdessä kulhossa. Kakku maistuu sellaisenaan mutta siitä saa myös todella juhlavan, kun kakun koristelee vaniljavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.
20 cm irtopohjavuokaan / noin 8 hengelle
gluteeniton, maidoton
3 kananmunaa
3 ruskeapilkullista banaania
1 dl mietoa oliiviöljyä (tai rypsiöljyä)
5 rkl hunajaa
2 dl (gluteenitonta) kaurajauhoa
2 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl hienoksi silputtua sitruunamelissaa
Koristeeksi:
vaahtoutuvaa (kasvipohjaista) vaniljakastiketta
tuoreita marjoja
sitruunamelissaa
OHJEET:
- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Riko kananmunat isoon kulhoon. Pilko kulhoon banaanit ja lisää oliiviöljy ja hunaja. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet. Lisää lopuksi sitruunamelissa ja sekoita hyvin.
- Suojaa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja levitä reunoihin hieman öljyä. Lusikoi taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia, kunnes kakku on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Voit myös tarkistaa kakun kypsyyden cocktailtikulla: kakku on valmis, kun tikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ja kumoa kakku lautaselle. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
- Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Leikkaa marjat sopiviksi paloiksi. Leikkaa kakkupohja terävällä, sahalaitaisella veitsellä kahteen osaan.
- Aseta kakun pohja tarjoilualustalle ja lusikoi sen päälle reilusti vaniljavaahtoa sekä marjoja. Nosta kakun kansi paikalleen. Koristele vaniljavaahdolla, marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa ja nauti!