Reseptit
Vihreä risotto siitakesienillä
Yrtit ja kasvikset sopivat mainiosti risottoon kotimaisten sienten seuraksi. Tässä risotossa on runsaasti vihreää, kiitos herneiden, pinaatin ja yrttien. Tarjoa risotto sellaisenaan tai lisukkeena!
2–3 salottisipulia
2–3 valkosipulinkynttä
100 g siitakesieniä
4 rkl oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
1,5 dl valkoviiniä
8–9 dl kasvislientä
kolme isoa kourallista baby-pinaattia
2 rkl hienoksi pilkottua persiljaa
2 rkl hienoksi pilkottua minttua
mustapippuria maun mukaan
Hernesose
200 g tuoreita tai pakasteesta sulatettuja herneitä
½ dl oliiviöljyä
2 rkl hienoksi pilkottua persiljaa
2 rkl hienoksi pilkottua minttua
OHJEET:
- Valmista ensin hernesose. Mittaa herneet, oliiviöljy ja yrtit isoon kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi. Aseta sivuun hetkeksi.
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi. Viipaloi siitakesienet.
- Kuumenna laakea paistinpannu ja lisää pannulle 2 rkl oliiviöljyä. Paista sieniä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes sienet ovat ruskistuneet ja pehmenneet. Valmista sillä aikaa kasvisliemi. Ota sienet pois pannulta ja aseta sivuun.
- Lisää paistinpannulle loput 2 rkl oliiviöljyä ja kuullota sipuleita keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Mittaa pannulle riisit ja kuullota kevyesti. Lisää valkoviini. Kun viini on imeytynyt, lisää kasvislientä aina muutama desi kerrallaan. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia ja lisää sitten hernesose, pinaatti ja sienet. Sekoita hyvin ja keitä vielä 1–2 minuuttia, kunnes riisi tuntuu sopivan pehmeältä.
- Lisää lopuksi tuoreet yrtit ja mausta mustapippurilla maun mukaan. Tarjoile heti ja nauti!