Lämpimät tomaatti-halloumileivät
Lämpimät leivät maistuvat vaikkapa lounaaksi, iltapalaksi tai saunaillan päätteeksi. Muutamasta raaka-aineesta taiot ihanat herkkupalat isommallekin joukolle. Nyt on aika kaivaa kaappien kätköistä pölyttynyt voileipägrilli!
2 annosta
Rucolapesto:
- 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
- kourallinen rucolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 20 g parmesaanijuustoa
- ¾ dl oliiviöljyä
- ripaus merisuolaa
- mustapippuria myllystä
Lisäksi:
- 4 paahtoleipäviipaletta
- 2-3 rkl voita tai margariinia
- 2 tomaattia
- 100 g halloumijuustoa
Laita rucolapeston ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarpeen mukaan oliiviöljyä, kunnes saat sopivan levittyvän tahnan. Tarkista maku. Voitele leipäviipaleista puolet voilla tai margariinilla. Levitä toisille puolille rucolapestokastiketta ja viipaloi päälle tomaattia ja halloumijuustoa. Aseta päälle leipäviipaleet siten, että alle ja päälle jää voikerros. Laita leivät kuumaan voileipägrilliin ja sulje kansi. Anna leipien paistua rapeapintaisiksi. Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.