Reseptit
Pastakastike
Itse valmistettu pastakastike valmistuu helposti muun kokkailun ohessa. Sopii hyvin myös pizzaan! Ylijääneen kastikkeen voi hyvin myös pakastaa.
- 2 rkl öljyä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 8 keskikokoista kotimaista tomaattia
- 1 ruukku basilikaa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 tl sokeria
- (1 dl vettä)
Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja basilika. Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa kuutioiksi. Laita ainekset basilikaa lukuunottamatta kasariin ja lisää myös suola, mustapippuria myllystä ja sokeria. Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Lisää myös basilika ja tarvittaessa hieman vettä. Tarkista maku. Jauha halutessasi hienommaksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon esimerkiksi paistettua kasvisjauhelihaa, nyhtökauraa tai muuta haluamaasi proteiinia.