Reseptit
Kurkkuveneet
Nämä hauskat naposteltavat syntyvät helposti vaikkapa illanistujaisiin tai leffailtaan. Kotimainen järvikalatäyte tekee annoksesta ruokaisan. Reseptillä syntyy noin 15 kurkkuvenettä.
Valmistusaika: 25 min
Ainekset:
- 2 kurkkua
- 1 prk (200 g) ruohosipulituorejuustoa
- ½ prk (60 g) smetanaa
- 1 tlk (n. 200 g) savustettuja järvikaloja (esim. Ahventa)
- 2 vartta kevätsipulia hienonnettuna
- 1 pnt tilliä hienonnettuna (säästä osa koristeluun)
- suolaa ja pippuria
- 10 kirsikkatomaattia lohkoina tai viipaleina
Valmistusohje:
- Halkaise kurkut pituussuunnassa ja leikkaa puolikkaat neljään tai kolmeen osaan. Kaavi siemenet pois lusikalla.
- Sekoita kulhossa tuorejuusto, smetana, valutetut ja hienonnetut savustetut ahvenet, kevätsipuli ja tilli. Tarkista tahnan koostumus ja lisää smetanaa tarvittaessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Täytä kurkkuveneet tasaisesti ahventahnalla.
- Asettele kirsikkatomaatit tahnan päälle ja koristele tillillä.