Reseptit
Gluteenittomat pinaattiletut
Pinaattiletut on tuttu ja turvallinen klassikkoruoka, joka maistuu vuodesta toiseen. Letut voi valmistaa helposti gluteenittomana ja maidottomana ja ne kannattaa herkutella puolukkasurvoksen kera. Testaa täytteenä myös avokadoa ja fetajuustoa!
10-12 keskikokoista lettua
5 dl tiiviisti pakattua kotimaista baby-pinaattia
3 kananmunaa
4 dl riisimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
2 dl täysjyväriisijauhoa (tai muuta gluteenitonta jauhoa)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
+ kookosöljyä tai oliiviöljyä paistamiseen
+ puolukkasurvosta tarjoiluun
OHJEET:
- Huuhdo pinaatti. Mittaa pinaatti, kananmunat ja riisimaito tehosekoittimeen. Lisää riisijauho, leivinjauhe ja suola ja sekoita tasaiseksi. Voit toki myös pilkkoa pinaatin hienoksi silpuksi ja sekoittaa ainekset käsin vispilällä.
- Kuumenna paistinpannu, lisää tilkka öljyä ja paista lettua pari minuuttia, kunnes pinta alkaa kuplia ja näyttää kypsältä. Käännä, ja paista vielä noin puoli minuuttia. Kannattaa tehdä aika ohuita lettuja, jotta kääntäminen on helpompaa. Jos letut eivät pysy kasassa, lisää taikinaan hieman jauhoa. Tarjoile lämpimänä puolukkasurvoksen kera ja nauti!