Heinäkuun herkuimmat juomat – 5 mocktailia

Suomen kesä tarjoilee vaihtelevaa säätä, mutta raikkaan herkulliset kippisteltävät maistuvat pilvisenäkin päivänä. Nämä juomat kätkevät sisäänsä hyvän satsin raikkaita kesän parhaan satokauden herkkuja.

1. Minttu-vesimelonislushie piristää ja vie makeanhimon

Kannullinen mehukkaan raikasta minttuista vesimelonislushieta sopii ihanasti puutarhajuhliin tai perus-perjantain kippistelyyn omalla parvekkeella. Juoma on parasta heti tarjoiltuna, kun meloni on vielä jäisen hileistä. Tällä ohjeella saat 2-3 annosta valmista juomaa.

  • n. 5 dl kuutioitua vesimelonia (pakastettuna)
  • 1 dl jääpaloja
  • 1 rkl limemehua
  • 1–2 tl hunajaa tai agavesiirappia
  • kourallinen tuoreita mintunlehtiä

Pakasta vesimelonikuutioita noin neljä tuntia.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen: pakastetut melonit, jää, limemehu, makeutus ja mintunlehdet.
Sekoita, kunnes saat tasaisen, jäähilemäisen ja lusikoitavan koostumuksen.
Kaada laseihin ja tarjoile heti – koristele mintulla ja halutessasi vesimeloniviipaleella.

2. Pirskahteleva lime-kurkkuspritzer on raikas tarjottava

Kurkkua, sitruunamelissaa ja limettiä sisältävä juoma on ihan kesän värinen ja makuinen. Ihan paras raikastus mökkisaunan jälkeen!

2 kotimaista kurkkua
3 limettiä mehu
1⁄2 ruukkua sitruunamelissaa
4 dl kivennäisvettä
3 rkl hunajaa tai agave-siirappia

Mehusta mehustimella tai tehosekoittimella mehu kurkuista, limeteistä ja sitruunamelissasta.
Lisää mukaan kivennäisvesi ja sekoita joukkoon hunaja ja kurkku-limettimehu. Käännä varovasti muutaman kerran, jotta juoma sekoittuu.
Kaada laseihin ja nauti kylmänä.

Vinkki! Voit laittaa mukaan myös sitruunaruohon varren korostamaan ihanaa sitruunaista makua.

3. Lämmittävä minttutee viileään kesäiltaan

Toisinaan heinäkuussakin kaipaa lämmintä juotavaa. Pitkäksi venähtäneet illanistujaiset mökkirannassa saavat suloisen päätöksen kupposella tuoretta minttuteetä. Voit myös pakastaa juoman jääteeksi!

  • 1 litra vettä
  • 1 reilu kourallinen tuoreita mintunlehtiä
  • 1–2 tl hunajaa (maun mukaan)
  • Halutessasi: sitruunaviipale tai ripaus inkivääriä

Kiehauta vesi ja anna sen jäähtyä hetki, jotta se ei polta mintun aromeja.
Huuhtele mintunlehdet ja murskaa niitä kevyesti käsin, jotta aromit irtoavat paremmin.
Laita mintunlehdet, sekä halutessasi inkivääriä tai sitruunaa, kannuun tai mukiin ja kaada kuuma vesi päälle.
Anna teen hautua noin 5–10 minuuttia.
Voit siivilöidä lehdet pois tai jättää ne mukiin. Makeuta lopuksi halutessasi hunajalla.

4. Mocktailit saavat makunsa rosmariinista, seljankukkamehusta ja mustaherukoista

  • 1 dl tuoreita tai pakastettuja mustaherukoita
  • 1 dl seljankukkamehua
  • 2 dl kivennäisvettä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rosmariininoksa
  • 1-2 tl hunajaa tai sokeria (halutessasi lisää makeutta)
  • jääpaloja
  • koristeeksi rosmariinia ja mustaherukoita

Laita mustaherukat ja rosmariininoksa lasiin tai shakeriin. Murskaa marjat kevyesti lusikalla tai muddlerilla, jotta mehu irtoaa ja rosmariinin aromi vapautuu. Lisää sitruunamehu ja halutessasi hunajaa tai sokeria. Kaada päälle seljankukkamehu ja sekoita. Siivilöi juoma lasiin, jos haluat sileämmän koostumuksen, tai jätä marjat mukaan rustiikkiseen tyyliin. Lisää jääpalat ja kaada päälle kivennäisvesi. Sekoita kevyesti ja koristele halutessasi mustaherukoilla ja rosmariinilla.

5. Treenin jälkeen palauttava lehtikaali-kurkkujuoma

Lehtikaali, pinaatti ja inkivääri tekevät ihmeitä ololle treenin tai pitkän hikisen kesäkatujen kävelyn jälkeen. Upean syvänvihreä juoma käy myös pienestä välipalasta.

  • puolikas kurkku
  • kourallinen lehtikaalia
  • kourallinen pinaattia
  • kaksi omenaa
  • pala tuoretta inkivääri

Surauta kaikki ainekset mehustimen tai tehosekoittimen kautta ja virkisty!