Falafelpyörykät ja yrttikastike
Falafelpyörykät ovat helpompi valmistaa kuin luulisi ja ne sopivat loistavasti illanistujaistarjottavaksi. Tarjoa seuraksi salaattia tai pitaleipiä.
Falafelpyörykät ja yrtti-jogurttikastike
20-25 kpl
380/230 g säilöttyjä kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
1 muna
1 dl korppujauhoja
1 ruukku persiljaa
½ punainen chilipaprika
1 tl suolaa
1-2 tl juustokuminaa
öljyä paistamiseen
Yrtti-jogurttikastike:
200 g turkkilaista jogurttia tai kaurajugurttia
pieni pala kurkkua
1 valkosipulinkynsi
ripaus paprikajauhetta
ripaus suolaa
tuoretta minttua maun mukaan
Valuta kikherneet ja kuori valkosipulinkynnet ja sipuli.
Laita ne tehosekoittimeen ja lisää joukkoon muna, korppujauhot, persilja, chilipaprika, suola ja juustokumina.
Jauha tasaiseksi seokseksi.
Paista kuumalla pannulla öljyssä käännellen.
Valmista seuraksi raikas yrtti-jogurttikastike.
Mittaa jogurtti kulhoon. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi tai raasta karkealla raastinterällä. Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon yhdessä mausteiden ja hienonnetun mintun kanssa. Tarkista maku.
Tarjoa falafelpyöryköiden kanssa.