Pääsiäisen ruokajuhla – viisi reseptivinkkiä

Kevään virallisesti aloittava pääsiäisviikonloppu on pian täällä! Vietät pidennettyä viikonloppua sitten kotona rauhassa perheen kanssa, ystäväporukalla mökillä tai vieraana nyyttäreillä, nappaa alta inspiraatiota tarjottaviin.

Alkukevään aurinko kypsyttää vihanneksia kasvihuoneissa tälläkin hetkellä. Suomessa viljellyt vihannekset tulevat taatusti läheltä – ne ovat parhaimmillaan myynnissä jo poimintapäivänä! Etsimällä pakkauksesta Sirkkalehtimerkin, saat taatusti tuoretta pääsiäispöytään.

Kylmäsavulohitorttu salaattikruunulla

Maalis-huhtikuun herkullisimmaksi tortuksi kruunataan tämä leipäpohjaan tehty lohikakku! Tämä ruokalaji maistuu isommalle porukallekin alkupalana, tai osana raikasta brunssipöytää. Vihreään kakkuun saa vaihtelua erilaisilla yrteillä ja salaateilla, kokeile vaikka babypinaattia, viinisuolaheinää, erilaisia versoja ja rucolaa.

Ranskalainen tomaattipiiras

Galetteksi kääräisty tomaattipiiras näyttää juhlavalta, mutta on todella helppo valmistaa. Piiraan täytteenä nautitaan meheviä tomaatteja ja maukkaita yrttejä.

Tzatziki-leivokset

Raikkautta lammasaterialle tuovat suloiset suolaiset leivokset. Raikas tzatziki hyydytetään leivosten muotoon ja koristellaan ihanan keväisillä vihreillä yrteillä. Leivokset valmistaa myös hyvissä ajoin ja tarjoilla vieraille vaikka iltapalana.

Keväinen kvinoasalaatti

Tummanvihreät salaatit ja lehtikaali yhdistettynä hedelmiin ja kasviksiin ovat piristäviä valintoja lautaselle pitkän talven jälkeen. Mikäli et valmista perinteistä pääsiäisateriaa, tämä on monipuolinen ja herkullisen täyttävä salaattivaihtoehto. Annokseen tuo ruokaisuutta kvinoa.

Herkullinen vegesushi

Viimeistään pääsiäismaanantaina tekee mieli jo jotain kevyempää. Yhteistä hauskaa puuhaa on kääriä sushitäytteet merilevään taskuiksi tortillojen tapaan. Täytteenä näissä taskuissa on kasviksia, mukaan voi marinoida myös esimerkiksi tofua.

Mikäli etsit yksittäisiä reseptejä tai aiot valmistaa koko menun pääruoasta jälkkäreihin, inspiroidu reseptipankkimme parissa! Kotimaiset vihannekset tarjoavat monipuolista herkuteltavaa kaikkiin kevään juhliin.