Erilainen kurkku-tomaattisalaatti
Tämä salaatti sopii täydellisesti lisukkeeksi ruoan kuin ruoan kanssa. Kotimaisen kurkun ja tomaatin lisäksi reseptissä on käytetty herkullista kotimaista rucolaa ja silmusalaattia!
2 annosta
15 min
Hyvin helppo
Ainekset
Vinegretti
0,5 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
ripaus sokeria
ripaus suolaa
1 tl kokojyväsinappia
0,25-0,5 sitruunan mehu
Lisäksi
1 kotimainen kurkku
12-16 kotimaisia kirsikkatomaattia, puolitettuina
1 rasia kotimaista silmusalaattia
20-40 g kotimaista kovaa tai puolikovaa juustoa
kourallinen kotimaista rucolaa
Ohje
1. Tee ensin vinegretti. Lisää kaikki ainekset suljettavaan purkkiin ja ravista voimakkaasti.
2. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit kulhoon ja käyttäen melonilusikkaa, leikkaa kurkusta palloja ja lisää tomaattien joukkoon. Voit myös pilkkoa kurkut veitsellä. Lisää muutama lusikallinen vinegrettiä vihannesten joukkoon ja sekoita.
3. Siirrä marinoidut vihannekset lautaselle ja viimeistele salaatti saksimalla silmusalaattia, höyläämällä muutaman juustoviipaleen ja asettelemalla muutamana rucolan lehden salaatin pinnalle.
Kuvan ja reseptin on tuottanut Tastery Foods.