Harissakana/Harissa-kyckling
Kotimaisesta paprikasta ja chilistä saa helposti valmistettua herkullista harissaa, jota voi käyttää esimerkiksi kanan marinoimiseen! Harissaa voi testata myös vegaanisten vaihtoehtojen kuten tofun marinoimiseen.
2 annosta
30 min + 4-12 h marinoitumista
Helppo
Ainekset
Harissa
4 kotimaista suippopaprikaa
2-3 kotimaista punaista chiliä
1 kokonainen valkosipuli, puolitettuna leveyssuunnassa
3 rkl tomaattipyreetä
2 rkl jeeraa
1 rkl kuminaa
1 rkl korianterin siemeniä
0,5 sitruunan mehu
suolaa
Harissamajoneesi
2 osaa harissaa
1 osa majoneesia
Lisäksi
kanankoipia
Ohje
1. Lämmitä uuni 230-asteiseksi. Paahda paprikoita ja chilejä 10-12 minuuttia tai kunnes niiden pinta on lähes hiiltynyt. Lisää 5 min paiston jälkeen valkosipulikin uuniin.
2. Kun vihannekset ovat paahtuneet, poista paprikoiden ja chilien enimmät siemenet. Lisää vihannekset ja loput harissan aineksista tehosekoittimen kannuun ja soseuta tasaiseksi. Harissa säilyy jääkaapissa noin viikon.
3. Marinoi kanankoipia harissassa 4-12 tuntia. Kypsennä koipia 200-asteisessa uunissa noin 25 min.
4. Tee sillä välin harissamajoneesi sekoittamalla harissa ja majoneesi keskenään. 5. Tarjoile paahtunut harissakana harissamajoneesin kanssa.
Videon on tuottanut Tastery Foods
Harissa-kyckling
2 portioner
30 min + 4–12 h marinering
Lätt
Ingredienser
Harissa
4 spetspaprikor
2–3 röda chilifrukter
1 hel vitlök, halverad på bredden
3 msk tomatpuré
2 msk spiskummin
1 msk kummin
1 msk korianderfrön
saft av 0,5 citron
salt
Harissa-majonnäs
2 delar harissa
1 del majonnäs
Plus
kycklingben
Recept
1. Förvärm ugnen till 230 grader. Rosta paprikorna och chilifrukterna i 10–12 minuter eller tills ytan är nästan förkolnad. När du rostat dem i 5 minuter, tillsätt vitlöken i ugnen i 5 minuter.
2. När grönsakerna är rostade, ta bort de flesta av fröna i paprikorna och chilifrukterna. Tillsätt grönsakerna och resten av harissa-ingredienserna i mixerkannan och blanda jämnt. Harissa håller sig i ca en vecka i kylskåpet.
3. Marinera kycklingbenen i harissa i 4–12 timmar. Baka kycklingbenen i 200 grader i ca 25 minuter.
4. Under tiden gör du din harissa-majonnäs genom att blanda din harissa med majonnäs. 5. Servera din bakade harissa-kyckling med harissa-majonnäs.
Video är gjord av Tastery Foods.