Reseptit
Intialainen kasvispata
Intialainen kasvispata on lämmin tarjottava syksyiseen iltaan. Kotimaisista kasviksista saat itämaisten mausteiden kanssa täyteläisen pataruoan. Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.
Intialainen kasvispata
4 annosta
1 punainen kotimainen paprika
1 punainen kotimainen chilipaprika
8-10 kotimaista tomaattia
200 g kotimaisia sieniä
2 isoa sipulia
8-10 perunaa
1 kesäkurpitsa
2 tl juustokuminaa
2 tl garam masalaa
4 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä
¾ dl rypsi- tai seesamiöljyä
4 dl kookosmaitoa
suolaa maun mukaan
1 ruukku tuoretta kotimaista korianteria
OHJE:
- Kuori ja paloittele sipuli ja perunat reiluiksi lohkoiksi. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Leikkaa sienet ja tomaatit lohkoiksi.
- Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää juustokumina, garam masala ja hienonnetut valkosipulinkynnet, inkivääri ja chilipaprika.
- Lisää loput kasvikset ja kääntele hetki kovalla lämmöllä.
- Lisää kookosmaito ja anna kasvisten hautua kypsäksi kannen alla miedolla lämmöllä.
- Hienonna joukkoon tuoretta korianteria.