Kastike paahdetuista paprikoista
4–6 henkilölle
Valmistusaika: 50 min
kastike:
- 2 paprikaa (suippo tai tavallinen)
- 2 terttutomaattia
- 1 punainen chili
- 1 pieni valkosipulinkynsi kuorittuna
- 3 viipaletta hapanjuurileipää
- ½ pnt lehtipersiljaa
lisäksi:
- öljyä
- lehtipersiljaa koristeluun
Huuhtele sekä halkaise tomaatit ja paprikat. Poista paprikoiden siemenet ja kannat. Poista myös chilin kanta.
Öljyä paprikat, tomaatit, chili ja leipäviipaleet kevyesti. Grillaa paprikat, chili ja tomaatit grillissä kypsiksi ja pehmeiksi. Grillaa lisäksi leipäviipaleita niin kauan, että ne saavat hieman väriä ja tulevat rapeiksi. Paprikat ja chili voivat tummua kunnolla, jotta ne saavat paahdetun ja voimakkaan maun.
Siirrä grillatut paprikat kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä ja poista sen jälkeen niiden kuori.
Laita kastikkeen kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita kastikkeeksi. Kastikkeen ei tule olla täysin tasaista, vaan siinä saa olla pieniä sattumia.
Tarjoile kastike kulhosta ja nauti erilaisten grilliruokien kanssa. Voit viimeistellä kastikkeen lisäämällä sen päälle hieman öljyä ja lehtipersiljan lehtiä koristeeksi.