Kesärullat grillatusta kurkusta
8 rullaa
Valmistusaika: 50 min
kesärullat:
- 1 iso kurkku
- 8 isoa pyöreää riisipaperia
- ½ pss (225 g) kotimaista perunanuudelia
- ½ pnt korianteria tai basilikaa
- 8 salaatinlehteä
- suolaa ja pippuria
- öljyä
kastike:
- 1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
- 1 tomaatti
- 1 paprika
- ½ pnt korianteria tai basilikaa hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
- hyppysellinen suolaa ja pippuria
Leikkaa kurkku kahtia ja leikkaa molemmat puolikkaat pituussuunnassa kolmeksi paksuksi viipaleeksi. Öljyä kurkkuviipaleet kevyesti ja mausta. Leikkaa tomaatti sivusuunnassa kolmeksi paksuksi viipaleeksi ja lohko paprika neljään osaan. Öljyä paprikalohkot kevyesti ja mausta ne sekä tomaatit.
Grillaa kasvikset grillissä. Grillaa kurkkua niin kauan, että se saa hieman väriä mutta pysyy edelleen sisältä melko kiinteänä. Grillaa tomaatit pehmeiksi. Kypsennä paprikoita niin kauan, että niiden kuori tummuu kunnolla.
Laita grillatut paprikat kulhoon, peitä kelmulla ja anna jäähtyä. Anna myös kurkkujen ja tomaattien jäähtyä. Lämmitä kotimaiset nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti pannulla pienessä määrässä öljyä ja anna jäähtyä. Mausta nuudelit suolalla ja pippurilla.
Valmista kastike. Kuori jäähtyneet paprikat ja poista siemenet sekä kannat. Hienonna paprikat ja tomaatit. Sekoita kaikki kastikkeen raaka-aineet kulhossa ja anna maustua sen aikaa kun valmistat rullat.
Leikkaa jäähtyneet kurkut ohuiksi ja pitkiksi suikaleiksi.
Upota yksi riisipaperiarkki lämpimään veteen pehmenemään noin 10 sekunniksi. Nosta pehmennyt riisipaperi varovasti leikkuulaudalle ja täytä kurkulla, nuudeleilla, salaatilla ja yrteillä siten, että reunoille jää tyhjää. Käännä reunat täytteiden päälle ja rullaa tiiviiksi kääryleeksi. Valmista loput rullat samalla tavoin.
Tarjoa kesärullat jogurttikastikkeen kanssa ja nauti!