Kolme kurkkulisuketta kasvishodareille
Kurkkusalsa
- 1 kpl kotimainen kurkku
- 2 kpl kotimaisia tomaatteja
- 1 pnt kotimaista korianteria
- 1 kpl limen mehu puristettuna
- hyppysellinen suolaa ja pippuria
Huuhtele kurkku sekä tomaatit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laita kasviskuutiot kulhoon ja lisää hienonnettu korianteri ja limen mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita, anna maustua hetken aikaa ja tarjoile kasvishodareiden kanssa.
Kurkkupesto
- 1 kpl kotimainen kurkku
- 1 pnt kotimaista lehtipersiljaa
- 2 kpl valkosipulinkynsiä kuorittuna
- ½ kpl punainen chili viipaloituna
- 1 dl parmesaania
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1 kpl limen mehu puristettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- hyppysellinen suolaa ja pippuria
Lohko huuhdeltu kurkku ja laita se korkeareunaiseen astiaan lehtipersiljan ja valkosipulinkynsien kanssa. Lisää loput raaka-aineet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi pestoksi. Jos pesto on liian juoksevaa, voit lisätä juuston ja pinjansiementen määrää. Anna maustua hetken aikaa ja tarjoile kasvishodareiden kanssa.
Airfryer-kurkkua
- 1 kpl kotimaista kurkkua
- 2 dl piimää
- 1 pnt lehtipersiljaa hienonnettuna
- reilu hyppysellinen suolaa ja pippuria
- 2 dl pankojauhoja
Leikkaa huuhdeltu kurkku reilun kokoisiksi tikuiksi: tikut saavat olla suurin piirtein hodarinakin paksuisia.
Kaada piimä syvälle lautaselle ja sekoita sen joukkoon hienonnettu lehtipersilja. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää pankojauhot toiselle syvälle lautaselle.
Pyörittele kurkkutikut ensin piimäseoksessa ja sen jälkeen pankojauhoissa. Voit painella pankojauhoja reilusti kurkkutikkujen pintaan kiinni.
Kypsennä kurkut 200-asteisessa airfryerissa noin 10 minuutin ajan.
Tarjoile kasvishodareiden täytteenä, kasvisnakkien sijaan.