Reseptit
Kurkku-lehtikaalisalaatti
- 2 tuorekurkkua
- 10 reilun kokoista lehtikaalin lehteä
- pieni puntti tuoretta korianteria
- 1/2 punasipuli
Kastike:
- 2 rkl tahinia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 rkl neitsytoliiviöljyä
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- ripaus ruususuolaa ja rouhittua mustapippuria
Annoksen pinnalle:
- suolapähkinöitä
Aloita suikaloimalla kurkku. Halkaise kurkku pitkittäin kahtia. Raaputa pikkulusikalla siemenet pois. Leikkaa kurkku perunankuorimaveisellä pitkiksi suikaleiksi ja nosta lävikköön, jotta irtoava neste valuu pois. Älä kuori – suurin osa kurkun vitamiineista on kuoressa. Poista lehtikaaleista lehtiruoti ja viipaloi lehdet pitkiksi suikaleiksi. Viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja silppua korianteri hienoksi. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Kun kurkku on valunut aikansa, kääntele kaikki ainekset yhteen ja tarjoile.
Vinkki! Voit tehdä esivalmisteluina kaikki viipaloinnit ja salaatinkastikkeen, mutta jos salaatti pakataan piknikevääksi tai se odottelee syöjiä, sekoita ainekset vasta hetkeä ennen ruokailua.