Reseptit
Maapähkinävoi-kurkkunuudelit
Kurkusta, paprikasta, maapähkinästä ja runsaista yrteistä syntyy neljälle nälkäiselle ruokailijalle näppärä lounas. Tämä ruokalaji valmistuu alle puolessa tunnissa, joten se on oikea arjen pelastaja!
Ainekset:
- 1 kurkku viipaloituna
- 2 pkt (400 g) kypsiä udon-nuudeleita
- 1 (n. 150 g) suippopaprika suikaloituna
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3/4 dl maapähkinävoita
- 4 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
- 1 limen mehu puristettuna
- 1 pieni punainen chili hienonnettuna
- 1 rkl seesamiöljyä
- 3–10 rkl nuudeleiden keitinvettä
- 1 pnt lehtipersiljaa
Valmistusohje:
- Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä ja lisää paprika. Paista, kunnes paprika pehmenee hieman. Lisää valkosipuli ja kuullota hetki.
- Kuumenna nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan (n. 3 min) ja valuta hyvin, mutta säästä keitinvettä kastiketta varten.
- Sekoita kulhossa maapähkinävoi, seesamiöljy, vähäsuolainen soijakastike, limemehu, chili. Lisää nuudeleiden keitinvettä tarpeen mukaan, kunnes kastike on sopivan juoksevaa.
- Sekoita kuumat nuudelit, kurkku, paprika ja kastike pannulla. Lämmitä nopeasti.
- Viimeistele annokset lehtipersiljalla.