Meksikolainen tomaattikeitto
Kotimaisesta tomaatista syntyy herkullinen ja makuhermoja kutkuttava meksikolainen tomaattikeitto. Tee makumatka ja ihastu!
4-6 annosta
40 min
Helppo
Ainekset
loraus öljyä
3 kevätsipulin vaaleaa osaa, paloiteltuina
2-3 valkosipulinkynttä, kuorittuina
suolaa
0,5 dl riisiä
1 rkl kuminaa
1 rkl juustokuminaa
2 tl cayennepippuria tai muuta chilijauhetta
7-10 isoa tomaattia, paloiteltuina
1-1,5 l kasvislientä
1 dl appelsiinimehua
Jogurttikastike
2 dl maustamatonta jogurttia
kourallinen mintunlehtiä, revittyinä tai hienonnettuina
1 rkl savupaprikajauhetta
Viimeistelyyn
kourallinen tortillalastuja
pari kirsikkatomaattia, ohueksi viipaloituina
runsaasti korianteria
Ohje
1. Kuumenna kattila korkealla keskilämmöllä ja lisää loraus öljyä. Lisää kevätsipuli ja valkosipuli kattilaan ja kypsennä muutaman minuutin ajan välillä sekoittaen, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet.
2. Lisää sitten riisi ja mausteet ja jatka kypsennystä noin minuutin ajan. Lisää seuraavaksi tomaatit, kasvisliemi ja appelsiinimehu ja kiehauta seos. Laske sitten lämpö keskitasolle ja anna keiton poreilla noin 20-25 min tai kunnes riisi on täysin kypsää.
3. Tee sillä välin jogurttikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
4. Kun keiton riisi on kypsää, soseuta keitto joko teho- tai sauvasekoittimella.
5. Tarjoile keitto jogurttikastikkeen, tortillalastujen, tomaattien ja korianterin kanssa!
Reseptin ja kuvan on tuottanut Tastery Foods.