Reseptit
Pastakastike
Itse valmistettu pastakastike valmistuu helposti muun kokkailun ohessa. Keitä hiljalleen noin puoli tuntia. Lisää tarvittaessa joukkoon hieman vettä.
- 2 rkl öljyä
- 1 nippu kevätsipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 8 keskikokoista kotimaista tomaattia
- 1 ruukku basilikaa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 tl sokeria
- (1 dl vettä)
Hienonna kevätsipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa kuutioiksi. Hienonna basilika. Laita ainekset kasariin ja lisää myös suola, mustapippuria myllystä ja sokeria. Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Lisää joukkoon tarvittaessa hieman vettä. Tarkista maku. Jauha halutessasi hienommaksi sauvasekoittimella. Käytä pizzakastikkeena tai lisää joukkoon esimerkiksi paistettua jauhelihaa, kinkkusuikaleita tai kypsennettyä broileria.