Pikkupitsat
Söpöt pikkupitsat ovat hauska naposteltava versio klassikosta. Täydellinen pikku herkku tai tuominen illanistujaisiin tai brunssille!
- 1 valmis pizzataikina (tai itsetehty pizzapohja)
- 1 dl valmista tai itsetehtyä tomaattikastiketta, katso ohje täältä
- 150 g mozzarellaa
- 8–12 kirsikka- tai miniluumutomaattia
- tuoretta basilikaa
- oliiviöljyä
- ripaus mustapippuria
Lämmitä uuni 225 °C.
Kauli pizzataikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä pieniä ympyröitä tai neliöitä.
Nosta palat leivinpaperin päälle pellille.
Pilko kirsikkatomaatit siivuiksi
Levitä pohjille hieman tomaattikastiketta.
Ripottele päälle mozzarella ja asettele pikkutomaattiviipaleet tasaisesti jokaiselle pitsalle.
Paista 10–12 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä ja juusto kauniisti paahtunut.
Lisää uunista ottamisen jälkeen tuore basilika, pieni loraus oliiviöljyä ja pieni ripaus pippuria.
Tarjoile lämpiminä tai hieman jäähtyneinä sellaisenaan tai vihersalaatin kera.