Punajuuri-pitaleivät
Värikkäät punajuurimehuun tehdyt pitaleivät piristävät illan!
Punajuuri-pitaleivät
8 kpl
3 dl punajuurimehua
50 g hiivaa
2 tl hunajaa tai agavesiirappia
1 1⁄2 tl suolaa
8-10 dl vehnäjauhoja
3⁄4 dl oliiviöljyä
Täyte:
500g halloumi-juustoa tai valmiiksi maustettua nyhtökauraa
2 avokadoa
1 ruukku tai pussi kotimaista salaattia
100 g kotimaisia kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1–2 punasipulia
Kurkkuraita:
3dl jogurttia tai kaura créme fraîchea
1⁄4 kurkkua
ripaus paprikajauhetta
ripaus suolaa
1⁄2 tl inkivääriä
minttua
Lämmitä punajuurimehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, hunaja ja suola. Lisää vehnäjauhot alustaen. Vaivaa öljy taikinaan.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat, pyöritä tasakokoiseksi tangoksi. Jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan ja pyöritä palloiksi. Kaulitse jauhotetulla alustalla soikioiksi. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla. Paista 270-300 -asteisessa uunissa 5-8 minuuttia.
Leikkaa halloumi-juusto viipaleiksi tai avaa nyhtispaketti. Paista kuumalla pannulla. Halkaise avokadot, poista kivet ja leikkaa kuutioiksi. Revi salaatti ja puolita kirsikka- tai miniluumutomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
Valmista kurkkuraita. Mittaa jogurtti kulhoon. Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois. Sekoita kurkku ja jogurtti keskenään. Mausta paprikajauheella, suolalla ja tuoreella raastetulla inkiväärillä.
Täytä pitaleivät halloumi-juustolla, salaatilla, tomaateilla ja punasipulilla. Tarjoa seuraksi raikasta kurkkuraitaa.