Sienipalat
10 annosta
- 350 g (1 rasia) sieniä
- 1 sipuli
- 4 kpl liivatelehteä
- 2 dl kermaviiliä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- 2 tl tuoretta piparjuurta
- 1/2 tl sitruunapippuria
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sweet chili -kastiketta
- 1 rkl sitruunamehua
- ruis- tai saaristolaisleipää
- rypsi- tai oliiviöljyä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pilko sipuli ja sienet pieneksi ja paista silppua muutama minuutti öljytyllä pannulla. Lisää lopuksi suola ja sitruunapippuri. Valuta lävikössä sienisilppu. Painele kevyesti, jotta enin neste poistuu. Raasta piparjuuri hienoksi.
Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. Yhdistä joukkoon kermaviili, sieniseos, sweet chili -kastike, hunaja ja piparjuuri. Kiehauta sitruunamehu ja liuota siihen liivatteet yksi kerrallaan. Anna hieman jäähtyä ennen kuin lisäät nesteen sieniseokseen.
Leikkaa leivästä reunat pois. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla. Sovita leipäviipaleet vuoan pohjalle ja kaada sieniseos päälle. Käännä kelmun liepeet päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Nosta sienihyytelö kelmun avulla vuoasta ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Koristele halutessasi esim. tuoreilla yrteillä.
Vinkki! Ihanteellinen alkupalaksi, illanistujaisiin tai salaatin kanssa tarjottavaksi. Tämä kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä.