Tomaatti-pekonileipä
Herkullinen ruokaleipä saa makunsa ja mehevyytensä tomaattimehusta ja taikinaan lisätystä pekonista. Kokeile ja tarjoa vaikkapa keittoruoan seurana.
2 leipää tai noin 20 sämpylää
- 5 dl kotimaisista tomaateista puristettua mehua
- 50 g hiivaa
- 1 ½ tl suolaa
- 2 tl sokeria
- mustapippuria myllystä
- 3 valkosipulinkynttä
- 170 g pekonia
- 10-12 dl vehnäjauhoja
- mustapippuria myllystä
- 1 dl voita, margariinia tai öljyä
- tuoretta rosmariinia maun mukaan
Mehusta kotimaisista tomaateista mehua. Lämmitä se kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää mustapippuria ja hienonnetut valkosipulinkynnet.Vaivaa taikinaan vehnäjauhot ja mustapippuria. Paloittele pekoni ja paista kauttaaltaan kuumassa pannussa. Jäähdytä. Lisää jäähtyneet pekonipalat taikinaan yhdessä voin tai öljyn, sekä rosmariinin kanssa vaivaten. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palloiksi. Litistä hieman. Laita leivät kakkuvuokiin tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 200 -asteisessa uunissa uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia. Kumoa ja tarjoa keiton tai salaatin seurana.
Vinkki! Leivo halutessasi sämpylöiksi.