Välipalasalaatti ja chilikastike
Kotimaisista kasvihuonevihanneksista tehty salaatti on helppo ja herkullinen välipala kelle tahansa.
Välipalasalaatti (yksi annos)
Ainekset
1 dl kotimaista salaattia
5 cm pala kotimaista kurkkua
¼ kotimaista paprika
½ dl kotimaisia ituja
1 rkl chili-kastiketta
Ohje
1. Aseta salaatti pediksi lautaselle
2. Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi ja asettele annokseesi kauniisti
3. Suikaloi paprika ja asettele se myös salaattiannokseesi
4. Laita salaattiannoksen päälle ituja
5. Valuta chili-kastiketta 1 rkl annoksen päälle
Chili-kastike (neljä annosta)
Ainekset
½ punainen kotimainen mieto chili
1 dl maustamatonta jogurttia
½ dl tuoretta kotimaista basilikaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl sitruunamehua
Suolaa
Pippuria
Ohje
1. Halkaise chilit ja poista siemenet
2. Hienonna chili mahdollisimman pieneksi
3. Sekoita jogurtti, chilit, sitruunamehu ja mausteet.
4. Anna maustua hetken.
Reseptit ovat osa Puhtaasti kotimaisen 7-luokkalaisille tarkoitettua opetusmateriaalia. Lataa kaikki materiaalit sivulta: https://puhtaastikotimainen.fi/opetusmateriaalit/