Vihannestacot perunarieskoista
Nauti pehmeiden perunarieskojen välissä uunissa grillattuja vihanneksia! Reseptistä saa kuusi tacoa. Voit lisätä halutessasi mukaan esimerkiksi marinoituja ja grillattuja sieniä tai tofua proteiiniksi.
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 kpl kurkku
1 prk (2 dl) turkkilaista jugurttia tai kaurafraichea
2 pnt lempiyrttejäsi, esim. korianteria ja lehtipersiljaa
n. 100 g rapeaa salaattia
1 pnt viinisuolaheinää
1 kpl punasipulia (voi myös käyttää kevätsipulia)
6 kpl pyöreitä, pieniä peruna- tai kaurarieskoja
kylmäpuristettua rypsiöljyä
suolaa ja pippuria maustamiseen
Laita kiertoilmauuni lämpiämään 180-asteeseen. Halkaise osa kirsikkatomaateista, jätä osa kokonaisiksi. Laita tomaatit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja ripottele niiden päälle hieman kylmäpuristettua rypsiöljyä, suolaa ja pippuria. Kypsennä tomaatteja uunissa 10-15 min., kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
Leikkaa kurkku pituussuunnassa kolmeen osaan. Leikkaa jokainen kolmesta palasta viideksi paksuksi tikuksi. Hiero kurkkutikkujen pintaan öljyä, suolaa ja pippuria. Paista kurkkutikkujen pintaan kaunis pinta kuumalla paistinpannulla.
Ota yrteistä jonkin verran kauniita lehtiä erikseen koristelua varten ja pilko loput yrteistä pieneksi. Sekoita puolet pilkotuista yrteistä kaurafraichen joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.
Pilko salaatti ja viinisuolaheinä suupalan kokoisiksi. Laita salaatit kulhoon ja ripottele niiden päälle hieman öljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon myös loput pilkotuista yrteistä.
Pilko lopuksi varsipunasipuli pieneksi.
Voit laittaa rieskatacot ja kaikki lisukkeet erikseen tarjolle – näin jokainen ruokailija voi itse koota oman taconsa.
Halutessasi voit kasata tacot myös valmiiksi. Levitä tällöin rieskan päälle hieman yrtti-kaurafraichea ja 1-2 grillattua kurkkutikkua. Laita näiden päälle yrttiöljyssä pyöritettyä salaattia ja muutama uunipaahdettu tomaatti. Ripottele päälle lopuksi pilkottua varsipunasipulia ja yrttien lehtiä.