Reseptit
Yrtti-oliivitahnalla täytetyt tomaatit
Noin 15 kpl
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 8–10 mustaa kalamataoliivia
- n. 1 dl tuoreita yrttejä (basilikaa, persiljaa, timjamia, minttua)
- pieni valkosipulinkynsi
- n. 2 rkl mantelirouhetta
- vajaa 1 rkl oliiviöljyä
- (pieniä kapriksia)
Leikkaa tomaateista pois ”hattu”. Säästä kannat, mikäli haluat laittaa ne täytettyjen tomaattien päälle. Koverra pikkulusikalla tomaattien siemenet pois ja käännä tomaatit ylösalaisin hetkeksi, jotta neste valuu ulos.
Tee sillä aikaa tahna. Poista oliiveista kivet. Hienonna oliivit ja yrtit joko veitsellä tai tehosekoittimessa. Lisää mantelirouhe ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa, tahna saa olla reilusti suolaista. Lusikoi tahna tomaattien sisään. Koristele vielä yrttien lehdillä. Lisää halutessasi pari pientä kaprista. Voit myös laittaa tomaattien päälle hatut. Tarjoa heti tai laita jääkaappiin kelmun alle odottamaan tarjoiluhetkeä.