Reseptit
Yrtti-perunarieskat
Hävikistä herkuksi – hyödynnä nuupahtaneet yrtit ja perunamuusin jämät rieskoissa! Nämä yrtti-perunarieskat valmistuvat helposti vain muutamasta raaka-aineesta ja hurmaavat takuuvarmasti lämpiminä.
8 rieskaa:
3 dl perunamuusia
1 kananmuna
1,5 dl kaurajauhoa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl tuoreita yrttejä hienoksi pilkottuna (esim. timjamia ja oreganoa)
OHJEET:
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita perunamuusi ja kananmuna isossa kulhossa. Lisää jauhot, suola ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää viimeiseksi yrtit. Taikina saa olla hitusen tahmeaa, mutta sen tulisi olla kuitenkin helposti muovailtavaa.
- Nosta taikinasta lusikan avulla 8 palloa leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja painele jauhotetuin käsin ohuiksi rieskoiksi. Paista noin 18–20 minuuttia, kunnes rieskat ovat saaneet hieman kullanruskeaa väriä. Tarjoa lämpimänä ja nauti!